Av oss blev det aldrig några riktiga damer - Charlotte Signell (Red)

Pris:
119 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789187193057
Antal:
Går det att vara hängiven fotbollssupporter och samtidigt en medveten feminist? Hur ser den feministiska rörelsen ut om du är en svart muslimsk kvinna? Är det tillåtet att raka sig och samtidigt vara feminist? Varför måste en feminist som genomgår en könsbytesutredning spela upp en stereotyp kvinnoroll inför sjukvårdspersonalen?            

Att vara feminist är inte bara att stå upp för att alla människor ska behandlas lika oavsett kön. Det genomsyrar hela livet. Men inget liv är det andra likt. Inte heller är någon feminist den andra lik. Den feministiska kampen är personlig och samtidigt universell. Den är på allvar. Om detta berättar vi. Arton olika personer. Arton olika liv. Arton olika feminister.

Pressröster:

"Jag som erfaren feminist känner igen allt detta. Jag har tagit del avdessa  personliga erfarenheter av patriarkala strukturer tusentals gånger, både genom andras berättelser och i form av egna upplevelser. Men det finns ett par texter som sticker ut. Som får min känsla att hänga med dit tidigare bara min hjärna begett sig."

Elin Lucassi, Litteraturmadazinet

"En antologi med ovanligt engagerade medverkande som resulterat i ett imponerande och ännu högst aktuellt innehåll."

Synneve Hagström, Miljömagasinet

"- Vi är alla, var och en av oss, mer avancerade än det samhälle vi tvingas leva i, har poeten Göran Greider skrivit. Det är lätt att knyta an till det efter en läsning av antologin "Av oss blev det aldrig några riktiga damer".

Pär Jonasson, BLT

Häftad
190 sidor
Framsidan är illustrerad av Malin Bergström