Öster om sol, väster om måne: en roman om John Bauer - Jakob ringbom

Pris:
219 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
97891871933289
Antal:
DENNA TITEL ÄR SLUTSÅLD

Hösten 1918 slits
den framgångsrike konstnären John Bauer nästan itu. Om några veckor ska flyttlasset gå från Småland till Stockholm. Hans äktenskap håller på att gå förlorat, och det tidigare så självsäkra konstnärskapet är nu förvirrat och utan riktning. John har lämnat skogens sagovärld bakom sig, men ändå är det ut i skogen hans pinade själ tvingar honom. Allt djupare in i den tränger han, på jakt efter något som ska bota den svarta, tjutande orkanen som rasar inuti. Och längst in, i det mörkaste av allt, finner John något som lovar honom svar.
   Öster om sol, väster om måne är historien om John Bauers liv, men också om Esther Ellquists. Det är en berättelse om kärlek, galenskap och ondska. Om att vara fjättrad i sin egen tid, för alltid fångad i en längtan som när som helst kan förinta allt.

Jakob Ringbom, född 1975, är uppvuxen och bor på Gotland. Öster om sol, väster om måne - en roman om John Bauer är hans tredje roman. Han debuterade 2013 med Jeanne: av rädsla för eld. Han har en fil. mag. i historia och fil. mag. i religionsvetenskap.

Inbunden
288 sidor