Ekomerika - Hanna Mi Jakobson

Pris:
249 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789878652145
Antal:
Kommentar till butiken:
I september 2009 tar Hanna Mi Jakobson de första tramptagen på sin resa med cykel från Kanada till Argentina. Det är 3 000 mil mellan henne och målet. Cykeln tar henne över ökenlandskap, genom djungelområden och uppför bergskedjor. Den långa färden blir till en grön journalistisk roadtrip in i de amerikanska kontinenterna. Längs vägen möter hon klimataktivister i USA, miljöforskare i Costa Rica och växtknarkare i Peru. Cykelvägen, som både kantas av naturkatastrofer och naturupplevelser, blir till en större berättelse, om vad som är ett gott liv och om den ödesdigra väg som vi alla färdas på.
   Ekomerika är ett unikt reportage, som konfronterar och knyter samman den enskilda människan och hennes inre värld med klimathotet. Ekonomiska modeller, politiska ideologier och statsvetenskapliga teorier möter och skaver mot ekopsykologi, naturreligion och livsfilosofi. Hanna Mi Jakobsson har gjort en nutida upptäcksresa som utforskar människans relation till naturen, till varandra och till oss själva.
   
Hanna Mi Jakobson (född 1979) är en långfärdscyklist som har varit chefredaktör på magasinet Cykling, reporter för radioprogrammet ”Cykla i P1” och är bosatt på cykelön Gotland. Hennes debutbok Ekomerika baseras på fakta, intervjuer och personliga erfarenheter längs cykelvägen genom Amerika.

Häftad
492 sidor