Skribent 7# Lisa Bünger

Lisa Bünger är ena halvan av metalklubben Püssy a Go Go, arrangerar klubbar och spelningar samt spelar bas och yogar.

Vad handlar din text i boken om?
Den handlar om att jag är trött på att hela tiden ha termen kvinna hängandes över mig. Jag fick ett mail igår där jag blev tillfrågad om att börja spela bas i ett nytt band med orden "Jag har bestämt mig för att bandet ska vara jämställt och vill därför ha en kvinnlig basist". Han förklarade även att han hört att jag var en grym basist och då menar jag att han hade kunnat stanna vid sistnämnda anledning. Det är långt ifrån första gången jag varit med i en situation som denna. Jag ska tydligen kvoteras in för att jag är kvinna?! Hela texten handlar om att det är skevt att jämt bli påmind om att jag är kvinna.

Du driver ju metalpunkklubben Püssy a Go Go och har vägrat ställa upp på vissa intervjuer pga att de vill prata om ditt kön och om hur det är att driva en klubb i en sådan mansdomineras värld. Utveckla.
Ska jag intervjuas i en musiktidning så får det gärna vara relevanta frågor om mitt yrke, inte hur mitt kön påverkar mitt yrke.. Det finns ingenting som gör mig så trött som när kvinnliga som manliga reportrar låter en hel intervju enbart handla om hur "det känns att vara kvinna".

Vad läser du själv?
Just nu läser jag många medicinska faktaböcker om Ayurveda, en indisk mångtusenårig hälsolära. Jag är helt enkelt intresserad av örter och naturmedicin då jag blivit väldigt trött på den vite mannens snabba fixar med piller som bara gör folk ännu sjukare.

Skulle du ha blivit bränd på bål om du levde i en annan tid?
Antagligen.

Det jag gillar bäst i din text är när du börjar revoltera mot allt och skaffar tjej att hångla med överallt så alla ser. Börjar lyssna på punk med bandare på axeln på så hög volym som att ingen omöjligt kan missa din revolt. Saknar du den tiden och revoltkänslan? När alla kunde dra och man gjorde sin egen grej?
Jag saknar inte att revoltera som då, även om det var skönt att ignorera normer och regler. Den sortens provokation hör till den unga åldern, jag provocerar fortfarande vissa i min omgivning genom att jag inte förhåller mig till reglerna för normen som beskriver en kvinna. Jag skulle inte heller orka revoltera som förr mot människor som ändå inte förstår någonting.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln