Vill bli mor - inte morsa.

Alltså. Det här med att bli förälder. Mor. Mamma. Ibland stör det mig.

 

Det jag har märkt sedan jag gick ut med att jag var gravid är att det känns som jag kategoriserats i något konstigt fack som MORSA. Att jag utan egen vilja tvingats med i en Facebookgrupp i samma kategori som de som är med i gruppen "VI SOM GILLAR MJUKISBYXOR". Och hur gärna jag än vill, så kan jag inte gå ur gruppen eftersom jag har ett barn i magen.  Mina nära vänner vet att jag inte ansökt om medlemsskap i MORSA-gruppen, de vet att jag är samma samma trots att jag snart blir stor som Jupiter och sviker dem vad gäller min närvaro på krogen. Snarare är de dem som redan är i MORSA-facket, som kanske alltid har varit det. Som att jag förväntas, plötsligt, ha blivit en sådan som är GULLIG och har CRAVINGS och tycker att det ska bli så HÄRLIGT att amma och att FÖDA barnet. Jag tycker inte att det verkar gulligt och härligt. Jag tycker det är skräckinjagande. Jag ska göra kejsarsnitt dessutom, det hatar mammor överlag att man gör. Och Daniel läser inte "rolig litteratur för de som ska bli pappor" som lite fränt handlar om att man kan räkna om blöjor i fotbollsstatistik för att det ska bli roligare som kille. 

 

För mig är det ännu surrealistiskt att det ligger en bebi i magtrakten. Kan inte i min vildaste fantasi förstå vad det innebär när den kommer ut. Ibland kickar den. Det fladdrar som när man åker Kvasten på Gröna Lund ungefär. Det känns överväldigande och skrattframkallande. Hela situationen, att bli föräldrer, är såväl absurd som rolig. Vi köper blöjor fem månader i förskott och i garderoben väntar en jättestor hakklapp med ankare och armeniska lackskor till den blivande familjemedlemmen. Jag längtar så nedrans mycket tills vår Humla tutar ut. Skräckblandad jätteförtjusning! Och jag tycker redan att vi har världens bästa lilla familj. Men jag vill ha familj på våra villkor, inte Familjelivs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln