På Sjösala tänker vi aldrig väga blöjor för att skaffa platt-TV

I dessa rent ut sagt fördjävligt kalla, hårda tider, då gamlingar tvingas få sina blöjor vägda i samband med blöjbyte, där människor som kämpar med svåra sjukdomar blir utförsäkrade, där unga hemlösa ökar och riskkapitalister bara ser pengar i människors lidanden, tycker jag att det känns viktigt att poängtera en sak. Vårat Sjösala startar inte för att vi på förlaget har en vision om att leva ett konsumtionsrikt liv med platt-TV, ny bil och bostadsrätt på Söder. Vi startar inte vårat förlag för att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna konsumera bort det dåliga samvetet för all skit som händer i omvärlden.  


Tvärtom.

 

Vi startar vårat förlag för att vi vill ge ut bedårande böcker. Kunna ge omgivningen möjligheter att läsa sådant som vi tycker ska få chansen att läsas. Att få ge ut viktig, debattframkallande litteratur. Att kunna få ge ut författare som kanske inte passar in i storkoncernsförlagens pengatänk. Det vill säga: vi vill ge ut andra böcker än bara storsäljardeckare. Böcker vi själva känner ren och pur kärlek för. Som vi tror att Ni kommer känna kärlek för.  Men det är klart att vi vill, och kommer att, ge ut slagkraftiga böcker som går hem i varje hus! Inte blott för vår egen plånboks skull, utan för att spännande romaner, fabulösa sagor och djupgrävande samhällsreportage är minnesvärda upplevelser som inte behöver kosta som en spahelg i Sunne. Det vill vi kunna erbjuda er!

 

Givetvis så är vi införstådda med att vi måste sälja böcker för att ha råd att gå runt, och runt måste vi gå för att ha råd att kunna ge ut det vi vill, en ständig merry-go-round.

Men. Mer än så. Mer än att få förlaget att gå runt och att ge ut böcker vi anser viktiga att ge ut. Det är inget vi eftersträvar och det vill jag att ni som, förhoppningsvis, framtida läsare av de böcker vi kommer att ge ut, ska veta.

 

Kvalité är viktigare än kvantitet, som min lärare i journalistik många gånger bedyrade för oss elever i gymnasiet. De orden har jag tagit med mig till Sjösala. 

 

Eder karusellchafför och redaktör /Åsa 

 

 Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln