3. Kött är gott

Det här är nog det vanligaste argumentet till att man äter kött. Jag tänker att det är så man resonerar som köttätare, såsom jag själv skulle ha resonerat om jag inte hade råkat komma på väldigt tidigt att det här är en för viktig fråga för att ha det som enda argument. Det är gott (tycker många), hyfsat billigt och väldigt, väldigt lättillgängligt. Jag har dock svårt att tro att vi skulle ha det som argument om vi alla läste på om hur enkelt vi skulle kunna förbättra djurens tillvaro, fattiga människors tillvaro, vår egen hälsa och vår miljö i och med upphörande eller minskande av vår egen köttkonsumtion. Det är liksom en sådan direkt verkan, också för en själv. Det känns faktiskt väldigt bra att vara vegetarian!

 

Ibland får jag känslan av att forskningen inte tas på allvar så fort det kommer till kött och klimatfrågor. Man vill helt enkelt inte tro på den, eftersom att den faktiskt inkräktar på ens egna vanor. Men ni som inte tror på det, har ni verkligen verkligen läst på ordentligt, eller skiter ni bara att ta reda på kunskaper i området? Läs på!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln